Hidangan Hari Raya

Selamat hari raya buat semua….. tentu saat ini you all sedang bergembira menyambut hari raya bersama keluarga tercinta kan!!! Hari raya ni saya memang agak sibuk…. sebagai orang dapur, tugas utama saya untuk menyiapkan juadah untuk hari raya… Walaupun badan rasa tak sihat, saya sempat jugak menyiapkan hidangan untuk anak2. Tiap tahun memang sudah satu kemestian bagi saya untuk menyediakan ketupat ( tahun ni ketupat segera jerrr ), kuah lodeh, rendang dan ayam masak merah selain dari kuih muih. Resepinya saya akan entri kemudian!!

Tahun ni saya tak dapat pulang berhariraya ke kampung kerana tugas!. Namun begitu dapat jugak melepaskan kerinduan terhadap keluarga di kampung dengan menikmati juadah istimewa ni!!!! Apa-apa pun sekali lagi selamat menyambut bulan Syawal ye… hati-hati djalan raya bagi sesiapa yang memandu…..

Related Posts with Thumbnails

5 Responses to Hidangan Hari Raya

  1. Hai kak. best aa kalau pandai masak mcm akak…

    • Salam zai…
      Terimakasih zai… akak dulu pun start dari tak berapa pandai masak!!! bila dah kahwin tu… banyak peluang nak belajar masak!!! Hari ni setakat nak masak untuk keluarga tu tak de masalah…. alhamdulillah!!!

  2. askum,wah…merianye malam raya wak kn….tsentuh heart cz tgok pic ibu wak tue…mcmne ea rsanye smbut rye dsmping ibu?…btuah spe y msh ada ibu.apa pn,slmt rye.

  3. Saya suka baca resepi akak. Resepi kat website akak memang menjadi.
    Saya dah try rendag daging, sedap le. Tapi kat luar negeri ni, kadang kadang bahan tak ada.
    O.K akak, teruskan beresepi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>