Sarah Marissa 9 Bulan

Salam…

Diam tak diam my baby Sara Marissa, sekarang ni sudah pun berusia 9 bulan…. ( Yeah!!!… sudah semakin besar rupanya cayang busyukk mama ni…. )

Dalam usia ni, sara dah pandai merangkak, memanjat tangga, berdiri, minum guna cawan, makan nasi lenyek, masih menyusu susu ibunya, suka makan ice cream dan coklat, suka minum air jus, cepat bosan bila buat sesuatu yng sama, suka keluar jalan2 @ shopping dan sangat tak suka bila org pegang rambutnya….. so sangat lah sukar nak letak aksesori  kat atas rambutnya yg tebal itu spt hairband, topi, sepit rambut dll…. Nak ikat rambutnya apatah lagi…. nangis macam kena dera!!!!

….. macam nilah gruper dia bila dia suka….. nampak gusi… dengan air liur meleleh!! Tapi yang basah kat baju tu bukan air liur ya tuan2!!! Sarah baru je belajar2 minum air kosong guna cawan…..

… gigi!!! belum tumbuh lagi…. Bab ni menakutkan sikit!!! sebab budak ni suka sangat gigit2 puting ibunya guna gusinya yang dah keras macam gigi tu…. kalau dah tumbuh gigi!!! Aduhhhh!!! nangesss akuuu!!!

Photobucket

… paling suka duduk atas pangku kakak dan abangnya…. boleh pulak dia tahan  duduk diam2 dengan baik lagi sopan berjam2 kat pangkuan diorang… sampai kakaknya dah tak tahan duduk lama … sakit pinggang!! Yg peliknya kalau kat pangku mama dan papanya mulalah buas dan memanjat2 atas badan kita…

Photobucket

… budak ni kalau pergi kat pasaraya atau ka mana2 mulalah entah sapa2 orang  yg tak dikenali hurung dia cam semut…. nak dukung dan agah2 dia….. nape ekkk!!! padahal mata sepet dan hidung kemek jee!!!

Photobucket

….. biar idung kemek… tapi sara tetap comel di mata kami sekeluarga….

Related Posts with Thumbnails

17 Responses to Sarah Marissa 9 Bulan

  1. comelnya Sara…..cubit pipi dia sikit Wana, bagi dia nangis…uwaaaaaa

  2. bcos she is a happy baby..tat y ppl loves her :) )

  3. ghuper time time suka tu yg tak tahan nak dukung dan agah2 dia….9 bulan waktu utk bermain dgn sarah

  4. Yeahhhh…Sara dah besar…dia kata nak adik… heeeee

  5. walopun kemek, Sara tetap menarik n mencuit hati auntie eMMe…

  6. Semua baby comel..geram tgk..baby saya pun idung kemek, mata sepet cam cina tapi pd mak nya dialah baby paling comel..hehe

    • sallam Idah…. betul tu…… anak ni buah hati kita…. tak kira cam mana rupanya ibunya tetap rasa dialah yg paling comel sekali….

  7. Ni kat Melaka Yer, da lama tak g Mlake…

  8. assalam kak..
    comeynye sara..pe petua rambut lebat ye? my baby 10 mo++ rambut ciput je..kan bagus kalau baby sy rambut lebat mcm sara, baru nampak mcm gigirl huhu

    • salam azyatun…. akak rasa baby ni ada rambut ke tak de rambut tetap comel…… akak tak de petua nak lebat kan rambut baby… rambut sara pun semula jadi je….rambut dia cuma lebat kat bhgn depan je… kat bhgian belakang pula tak banyak rambut….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>