Makan-Makan Sebelum Syawal Berakhir….

Salam…

Semalam sempat gak buat makan2… gathering bersama sanak saudara dan kawan2 anak2 saya…. Menu2 biasa2 ja… simple dan cepat je menyediakannya…

Saya sempat tangkap gambar makanan buat kenangan… bukan apa….next time kalau tak de idea nak masak apa… boleh imbas2 balik menu yg pernah kita masak…

Menu saya semalam… Nasi Arab ( chicken Kabsa ) bersama sos salata hara beserta timun, tomato dan salad segar serta kuah supnya…

Selain dari tu saya buat Rojak/colek buah sebagai menu ringan… maklum je lah hujung2 ¬†syawal ni ramai yg buat makan2 kan… kalau dah rasa perut tu tak larat makan yg berat2 boleh makan rojak buah ni… sangat sedap dan menyelerakan!!!

Sos rojak buah…. buat sendiri je…nak ¬†resepi ada kat sini

Roasted Chicken Kabsa…. resepi boleh klik kat sini.

Sos Salata hara… resepi boleh klik kat sini...

Sate pun ada…. kat mana2 kalau ada open house mesti ada benda ni kan!!! ni memang feveret manusia kan!!! sebab senang…. order je!!! tak perlu susah2!!

Jangan lupa kuah kacang… yg manis dan lemak ni…. wajib ado!!!!

Tambahan nasi impit ….. kalau nak ikut nasi impit dalam pakej sate tu memang tak cukup….terpaksalah kita rebus sendiri…. sgt sedap dimakan dgn kuah kacang!!!

Sekian….

Related Posts with Thumbnails

6 Responses to Makan-Makan Sebelum Syawal Berakhir….

  1. Salam,menu yg menyelerakan…teringin kat nasi Kabsa tu, sbb tak pernah buat lagi.

  2. semuanya sedap2 belaka Wana….

  3. kak… menyelerakan semuanya makanan tu….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>