Nasi Arab ( Roasted Chicken Kabsa )

Salam….

Kita masak Roasted Chiken Kabsa ni semasa kita wat open house yg tak berapa nak open sebab kita jemput hanya keluarga my MIL dan ipar duai sebelah my husband….

Open house utk kawan2 rasanya tak buat sebab rasanya tak berapa larat… Roasted chicken kabsa ni saya buat ikut resepi Ya Salam Cooking lagi…. rasanya dah ok resepi ni malas nak tukar2….

Ni ayam second round kita bakar agak rentung sikit dan nampak kering je kerana tak fokus serta sibuk melayan tetamu… ayam yg first round tu sedang2 elok, nampak moist dan cantik je kita bakar …. but tak sempatlah nak ambil gambar… tetamu tgh ramai tak tergamak lah pulak dok menyibuk2 untuk tangkap gambar…

resepi kat bawah ni… belum translate ke BM…. nanti kalau free2 saya translate ok….

Resepi Roasted Chicken Kabsa
( sumber: Ya Salam Cooking )

1 whole chicken, cut into 8 pieces
1 cup of basmati rice, washed and rinsed
2 tablespoons sunflower oil
1 tomato, diced
2 green chili’s, stems removed and slit lengthwise
2 bay leaves
1 chicken bouillon cube
1 onion, diced
2 garlic cloves, diced
6 green cardamom pods, whole
5 cloves
2 cinnamon sticks
2 black limes
1 teaspoon cumin
1 teaspoon coriander
1 teaspoon salt
1 teaspoon pepper
1 teaspoon ginger
1 teaspoon cardamom, ground
1 (8 ounce) can of tomato sauce
4 boiled eggs (optional)
Pine nuts and raisins (optional)

1. In a 4-quart stockpot on medium-high heat add onions, garlic and. Allow onions to turn golden. Add bay leaves, cardamom pods, cloves, cinnamon sticks, black limes, cumin, coriander, salt, pepper, ginger and ground cardamom. Blend well and allow to sauté for 30 seconds.

2. Add tomato sauce, tomato, chili’s and chicken bouillon. Mix well until sauce thickens, reduce heat to low-medium. Add chicken allow to sauté for a 1 minute. Rotate chicken so that it gets all of the flavors. Add water until chicken is completely covered. Bring to a full boil then reduce to low. Cook for 35 minutes covered.

5. After the chicken has cooked reserve broth for rice. In a 2-quart saucepan, add rice and enough sauce from the chicken just so that the rice is covered. Bring to a boil then immediately turn heat to low and cook covered for eight to ten minutes. Meanwhile, why the rice is cooking turn oven on high broil. Add chicken to a roasting pan and broil for five minutes or until golden.

8. Add cooked rice to a serving platter with chicken arranged on top. Garnish plate with hard-boiled eggs, pine nuts, and raisins.

Yields: 4 servings

Sos Salata hara…. resepinya klik kat sini!

Related Posts with Thumbnails

One Response to Nasi Arab ( Roasted Chicken Kabsa )

  1. Pingback: Makan-Makan Sebelum Syawal Berakhir…. | Potret Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>