Ayam Bakar Lada Hitam Simple…

Salam….

Hari ni saja je nak try menbakar ayam dgn sos lada hitam readymade…. samada sedap atau tidak…. maka rupa dan kejadian ┬ádia seperti dalam gambar….

Tang rasa dia… biasa2 je… tak kick sgt!! berbanding dengan jika kita guna resepi buatan sendiri…. tapi yg menjadi masalahnya adik ipar saya kalau bakar ayam black pepper memang guna sos readymade sedaplah pulakkk…

So kita buat rumusan kat sini mungkin sos lada hitam yg saya gunakan memang tak berapa best… kena tukar jenama sos atau pun saya yg terlebih letak sos sebab terlalu excited…. hihihi…..

Hari ni saya tak letak resepi lengkap sebab terlalu mudah…. saya cuma gaukan ayam dengan sos lada hitam, halia dan bawang putih tumbuk dan sesuaikan rasanya barulah dibakar dalam oven…

silalah mencuba….

Related Posts with Thumbnails

4 Responses to Ayam Bakar Lada Hitam Simple…

  1. sedapnya…ada lebih lagi tak? hulur2 la kat sini..kihkih

  2. senangnya kak nak buat ayam bakar lada hitam ni….mmg simple sungguh…=)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>