Tag Archives: cara buat wedges

Grilled Lamb Chop

Salam semua pengunjung blog saya yang di kasihi…  3 hari tak bersiarankan!!!… rasa rindu pulak dengan blog saya ni…  Hari ni nak entri gambar2 masa celebrete besday saya ari tu… Actually bila dah berumur cam saya ni, tak minat sangat nak celebrete besday!! tapi kebetulan cuti, saya wat gaklah makan2 sikit untuk anak2. Anak saya suke sangat makan lamb chop!! Ari tu saya buat lamb chop buat makan tengahari dan sambung ke malam sebab my husband beli daging lamb tu agak banyak!!! Saya pulak dah malas nak masak untuk makan malam… so kita sekeluarga makan kambing jerr untuk satu hari ni!!! Saya makan sikit je… sebab kepala saya dah  fening ngan bau kambing !!!!! Tak de kek dan dessert… sebab kita tak berapa rajin!!

Yang ni anak bujang kita yang sentiasa rajin jadi tukang bakar daging jika saya buat lamb chop!!!

Ni hasilnya… Silalah makan!! jangan malu2…. Nak resepi boleh amik kat sini!!

Kentang agak banyak so selain dari saya buat mashed potato saya buat wedges!! buat cemil-cemilan!!! Resepi main ikut suka-suka hati saya jerr…. Kentang tu saya gaulkan dengan tepung berserbuk penaik, garam, serbuk lada hitam, bawang putih dan serbuk cili!!! Jadikkk jugak!! Crunchie crunchie gitu!!! Ingatkan nak buat sos keju tapi tak jadi sebab semua dah lapar!!! Cicah sos cili pun jalan jugakkkk!!!

Related Posts with Thumbnails